La setena de Beethoven

Orquestra Simfònica del Vallès

La setena de Beethoven

Orquestra Simfònica del Vallès

23 setembre 2023

Palau de la Música Catalana, Barcelona

20:00h

Comprar entrades

Serguei PROKÓFIEV Simfonia núm. 1, “Simfonia Clàssica”
Piotr Ílitx TXAIKOVSKI Variacions rococó
Ludwig van BEETHOVEN Simfonia núm.7

Beethoven va compondre la Simfonia núm. 7 entre 1811 i 1812, i es va estrenar a Viena el 8 de desembre de 1813, amb el mateix Beethoven dirigint l’orquestra.

És coneguda pel seu dinamisme, la seva expressivitat i el seu impacte emocional. Ha estat admirada per la seva energia contagiosa i la seva capacitat per transmetre una àmplia gamma d’emocions a l’oient. És una de les obres més destacades del repertori simfònic i continua sent interpretada i apreciada en l’actualitat.

Escrites el 1876, les Variacions rococó de Piotr Ílitx Txaikovski són una obra clàssica per a violoncel i orquestra que captura l’elegància i el virtuosisme del període rococó i abracen una àmplia gamma d’emocions, des de la serenitat melancòlica fins a la vitalitat juganera. L’obra és un exemple destacat de la música romàntica russa i una peça emblemàtica per als intèrprets de violoncel.

La “Simfonia Clàssica” de Prokòfiev destaca pel seu enginy, frescor i elegància, així com per la fusió de l’estil clàssic amb el llenguatge musical modern del segle XX. És una obra molt apreciada tant per la seva bellesa melòdica com per la seva brillant orquestració, i ha guanyat un lloc destacat en el repertori simfònic.

Anastasia Kobekina, violoncel
Orquestra Simfònica del Vallès
Andrés Salado, director

Edit Page On Grav