Carmen Suite

Orquestra Simfònica del Vallès & LaFact Cultural

Carmen Suite

Orquestra Simfònica del Vallès & LaFact Cultural

12 novembre 2022

Factoria Cultural, Terrassa

20:00h

Comprar entrades

Una producció de LaFACT Cultural amb la música en directe interpretada per l’Orquestra Simfònica del Vallès.
Amb Sergio Bernal, Giada Rossi i Cristo Vivancos

LaFact Cultural estrena el Ballet Carmen Suite, d’Alberto Alonso, obra creada a petició de la ballarina Maya Plisetskaya i que ella mateixa va estrenar el 1967 a Moscou amb el Ballet del Bolxoi. El mateix any, també s’estrena a l’Habana, amb el Ballet Nacional de Cuba i en el paper de Carmen, una altra gran figura de la història de la dansa, Alicia Alonso. Carmen Suite, com es coneix aquest ballet, té una adaptació musical feta per Rodion Sxedrín, i interpretada per l’OSV sota la direcció de Rubén Gimeno. La producció de LaFACT Cultural és fidel a la que es va estrenar al teatre de l’Habana.

En el rol dels ballarins principals s’ha volgut comptar amb figures destacades com Giada Rossi (solista de la Compañía Nacional de Danza), en el paper de Carmen, una ballarina que encarna perfectament un personatge seductor i rebel, Sergio Bernal, elegant i imponent, en el paper de Don José i Cristo Vivancos és un gran torero en el repartiment de ballarins principals.

Per dur a terme aquesta producció s’ha rebut el suport de Prelude Events.

Sinopsi
Situada a la Sevilla del segle XIX, la història gira al voltant de Carmen, Don José i el torero Escamillo. Carmen és una dona gitana vivaç i d’esperit lliure que treballa en una tabacalera. Una baralla amb traficants de tabac la porta a ser arrestada. A la presó coneixerà a Don José i aviat es veurà embolcallada en un triangle amorós. Seduirà el militar perquè l’alliberi de la presó i mentrestant el torero intentarà conquistar-la provocant un desenllaç fatal.

Edit Page On Grav